Read En ö i havet by Annika Thor Free Online


Ebook En ö i havet by Annika Thor read! Book Title: En ö i havet
The author of the book: Annika Thor
Edition: Bonnier Carlsen
Date of issue: 2003
ISBN: 9163833158
ISBN 13: 9789163833151
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 833 KB
City - Country: No data
Loaded: 2281 times
Reader ratings: 5.9

Read full description of the books:Systrarna Steffi och Nelli är tolv och åtta år gamla. De skickas av sina föräldrar till Sverige för att undkomma judeförföljelserna i sitt hemland Österrike. Systrarna vet ingenting om Sverige, bara att de ska bo på en ö i Göteborgs skärgård. De drömmer om en semesterort med palmer längs strandpromenaden, stränder med solstolar och glassförsäljare, ett piano och en hund. När de kommer fram är ingenting som de väntat sig. Där finns bara hav och sten, sjöbodar och fiskebåtar. Det luktar fisk och ingen talar deras språk. Inte får de bo tillsammans heller.

Steffi bor hos tant Märta och Nelli hos tant Alma. Och inte blir det bättre när de börjar skolan. Steffi blir retad för sitt mörka hår och sin brytning och har svårt att försvara sig med sina knappa språkkunskaper. Hon oroar sig för sina föräldrar och längtar till den dag då de ska få vara tillsammans igen - i Amerika. Men månaderna går och ingenting blir som hon tänkt sig. Tant Märta är sträng och trakasserierna i skolan fortsätter. Märta och Alma omvänder flickorna till "den rätta tron", kristendomen, men trots att de så småningom blir allt mer anpassade till livet på ön, ligger kluvenheten ständigt under ytan. De undrar över sina föräldrar, om de någonsin kommer att nå Amerika tillsammans. Eller kommer systrarna att bli kvar där, på en ö i havet ...

En ö i havet är den första boken om Steffi och Nelli. Den följs av "Näckrosdammen", "Havets djup" och "Öppet hav". TV-serien "En ö i havet" - visas i Sveriges Television hösten 2003 - är baserad på de fyra böckerna om Steffi och Nelli.


Download En ö i havet PDF En ö i havet PDF
Download En ö i havet ERUB En ö i havet PDF
Download En ö i havet DOC En ö i havet PDF
Download En ö i havet TXT En ö i havet PDFRead information about the author

Ebook En ö i havet read Online! Annika Thor grew up in a Jewish family in Gothenburg, Sweden, in the 1950s and 60s. She started work as a librarian and then went on to work as a film and television critic, and finally dedicated herself to writing books, plays, and screenplays for young people. She is one of Sweden’s best known authors for young people. Her books have been translated into many languages and have won many prizes.


Reviews of the En ö i havet


SONNY

Interesting, exciting story.

LOUIS

Not when you can say the book is better.

HOLLIE

Perfect Design and content!

TEDDY

I was inspired by this book!

SOPHIA

The book is a masterpiece that makes a richer soul, speech, and wider horizon.
Add a comment
Download EBOOK En ö i havet by Annika Thor Online free

PDF: en-i-havet.pdf En ö i havet PDF
ERUB: en-i-havet.epub En ö i havet ERUB
DOC: en-i-havet.doc En ö i havet DOC
TXT: en-i-havet.txt En ö i havet TXT